Lijstenatelier André Weda

Ondanks dat de keus uit de honderden standaard profielen enorm is zit soms net dat ene profiel of juist die ene kleur die perfect zou passen bij het in te lijsten werk er  niet bij. Dat is bij André Weda geen probleem. Dan wordt dat gemaakt in eigen atelier.

In eigen atelier restaureren wij olieverfschilderijen en andere werken. Vaak zijn dit stukken met een hoge financiële of emotionele waarde. Soms is alleen schoonmaken van het werk al voldoende om de oorspronkelijke schoonheid weer naar boven te laten komen. Een enkele keer is het linnen van het schilderij door de jaren heen in een dergelijk slechte staat gekomen dat het nodig is om het doek van het spieraam te halen en over te zetten op paneel of linnen. De ontstane beschadigingen in de verflaag kunnen wij bijwerken.

Wanneer een kunstwerk op papier is ingelijst met zuurhoudend materiaal kunnen bruine vlekken verschijnen. Door restauratie kunnen deze bruine vlekken net als vergeling en waterkringen verwijderd worden. Oude tekeningen en landkaarten kunnen bros worden. Soms zelf zodanig dat gaten ontstaan. Beschadigingen zoals scheuren kunnen vrijwel onzichtbaar worden gerepareerd.

Lijstenatelier André Weda
Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag
Gesloten
Kind inschrijven
Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!
■ ■ ■ ■ ■