Met museumglas gaat de lijstenmaker nog een stapje verder

Met museumglas gaat de lijstenmaker nog een stapje verder

Museumglas is nu een jaar of tien op de markt. De basis bestaat uit ‘wit glas’ (OptiWhite, Waterwhite of gewoon Witglas genoemd). Standaard vensterglas heeft een groene tint, die wordt veroorzaakt door de ijzerdeeltjes die van nature in de grondstoffen van glas zitten (zand en soda). Door de ijzerdeeltjes te verwijderen verdwijnt de groene weerschijn en lijkt het glas wit. Ook bevatten de grondstoffen een klein percentage looddeeltjes. Door het lood te verwijderen vermindert de glans van het glas en weerkaatst het minder licht. Witglas heeft daarom de voorkeur bij een inlijsting.

Voordelen van museumglas

Met museumglas gaat de lijstenmaker nog een stapje verder. De naam zegt het al: het wordt veel toegepast in musea, maar ook particulieren zijn er dol op. Belangrijkste eigenschappen van museumglas zijn:

  • Vrijwel geen hinderlijke lichtreflecties of spiegeling
  • Het is helder
  • Het is UV-werend
  • En vaak voorzien van een extra coating die het glas beter afneembaar maakt

Toepassing

Omdat museumglas steeds vaker wordt toegepast, niet alleen door de lijstenmaker maar ook bijvoorbeeld voor vitrines bij een juwelier, daalt de prijs en dat is goed om te weten! Laat u altijd adviseren door de lijstenmaker: hij heeft er verstand van en weet welk glas de beste keuze is voor uw inlijsting.

LEES MEER


Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!
■ ■ ■ ■ ■