Er kan weer ingeschreven worden voor de nationale inlijstwedstrijd waar lijstenmakers hun vakmanschap kunnen tonen aan het grote publiek en de vakjury.
Dit jaar is het werkstuk aangeleverd door kunstenaar en lijstenmaker Martin Horneman.

Horneman is twee jaar geleden al benaderd om voor de wedstrijd een litho aan te leveren. Met veel enthousiasme heeft hij zich op deze taak gestort. Een litho maak je niet zomaar. Er komt veel voorbereiding en planning bij kijken. Zo moet u eerst bedenken wat u gaat maken, in hoeveel kleuren het gedrukt moet worden en wat voor papier u wilt gaan gebruiken. Vervolgens moet er voor elke drukgang een steen geschuurd worden waar vervolgens elke kleur op uitgetekend wordt in spiegelbeeld. Als de tekening, gemaakt met vette materialen, klaar is dient de steen geprepareerd te worden.

Na het voorgaande stadium kan er gedrukt worden. Elk papier wordt vochtig gemaakt met een spons voordat het gedrukt wordt zodat de inkt een betere afdruk nalaat. Elke prent voor de inlijstwedstrijd is in twee kleuren gedrukt en vervolgens met aquarel verder ingekleurd.

De uitdaging voor de lijstenmakers zal onder andere zijn om de prent die door het vocht bobbelt strak in de lijst te krijgen.
Ziet u deze uitdaging wel zitten geef u dan op via deze link: www.art-frame.nl/inlijstwedstrijd