Deze maand in beeld
Lambert Lenters

Lijstenmakerij “In de Lieste”
De Mulderij 15
7772 HH Hardenberg

Tel: 0523 270023
E-mail: info@indelieste.nl
Web: www.indelieste.nl


Lijstenmakerij In de Lieste, voor velen een begrip

Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij een groothandel in de lijstenbranche, vond Lambert Lenters het tijd worden om zelfstandige te worden. Wat hij miste bij het bedrijf? Contact met de klant. Dit contact kon hij leggen door inlijstingen te gaan adviseren en direct voor de klant te maken. Wat hem mede hierin aantrok was dat je een klant heel gelukkig maakt als je dat prachtige eindproduct, een ingelijst werk, overhandigt.

8 jaar werkt hij inmiddels alweer zelfstandig. Het aantal jaren dat hij al in het vak zit telt daarmee op tot 25. Lid van Art-Frame werd Lambert omdat hij gelooft in het principe dat je samen sterk bent.

Via sponsoractiviteiten raakte Lambert betrokken bij het inlijsten van voetbalshirts en dit werd zijn specialisme. Een aantal voetbalclubs hebben inmiddels de weg naar zijn lijstenmakerij gevonden.

Lambert Lenters

Maar er zijn natuurlijk veel meer werken die Lambert inlijst. Zijn voorliefde voor het geven van advies en zijn arbeidsvreugde tijdens het inlijsten van stukken met emotionele waarde maken dat naar dit soort werk zijn voorkeur uitgaat. Objecten als grootvaders zakhorloge, een sieraad, vaders timmergereedschap, het eerste verdiende briefje van 100, de zwembroek waarin een wedstrijd werd gewonnen, Lambert kan werkelijk alles voor u inlijsten.

Aan dit soort zaken zijn mensen vaak erg gehecht. De vreugde als ze het eindproduct zien, slaat als het ware over op Lambert en bezorgt hem als lijstenmaker enorm veel plezier en voldoening.

Een heel opmerkelijk iets dat Lambert heeft ingelijst, was een verzameling plaatjes van een toverlantaarn uit ca. 1860. De plaatjes vertellen de reis van Londen naar India. Lambert bevestigde de 18 plaatjes achter een passé-partout met even zoveel uitsnedes. Het geheel plaatste hij in een verdiepte lijst. Bijzonder aan deze lijst was dat hij er verlichting in aanbracht, zodat opnieuw de sfeer van een toverlantaarn ontstond.

Lambert, de lijstenmaker van “In de Lieste”, is blij met zijn keuze om zelfstandig lijstenmaker te worden. Met name de variatie in de werken die je mag inlijsten, trekt hem aan. Je weet immers nooit wat een dag brengt. Hij vindt het heel mooi dat je deel uit mag maken van iets wat voor een ander heel belangrijk of bijzonder is. Dat alles maakt dat Lambert elke dag weer plezier heeft in zijn vak.