Deze maand in beeld

Jeen Veenstra

Jeen en Rika Veenstra zijn de drijvende kracht achter kunsthandel & lijstenmakerij Veenstra. Al 47 jaar is hun bedrijf gevestigd in het hart van Drachten. Het ambacht en de contacten met zowel de particuliere klant als de kunstenaar maken het werk leuk.
Kunsthandel Veenstra
Moleneind NZ 22
9203 ZP Drachten
Voor de toekomst zien ze hun kansen vooral in het verlengde van vakmanschap, het uitstralen van passie voor het werk en keuze voor het midden- en hogere segment. Het vak van lijstenmaker is zo mooi, omdat het zeer afwisselend en altijd weer boeiend is. Door concurrentie via het internet dreigt het werk in het eenvoudige segment terug te lopen. Daarom vooral niet focussen op goedkoop.
Een aanschaf van € 150,- geeft de koper tot wel dertig jaar of langer genot, terwijl een tank benzine na één tot twee weken verdwenen is.
Jeen volgde de huisschildersopleiding en startte zijn carrière bij degene van wie hij later het bedrijf overnam. Toen werden er ook nog verf, behang, hobby- en schoolmaterialen verkocht. Zijn opleiding verloochent hij niet. Hij volgde nog de opleiding met vaktheorie van zowel lijnolieverf als alkyd verf. Als specialiteit maakt hij graag lijstwerk op maat voor originele kunst, naar eigen ontwerp en zorgt hij daarbij voor een kleuring naar eigen idee.
Ook het restaureren van lijsten en olieverfschilderijen behoren tot zijn specialiteiten.
Behalve de lijstenmakerij is er binnen het bedrijf veel aandacht voor kunst. Fa. Veenstra exploiteert ook een kunstuitleen-kunsthandel. Er is een enorme collectie uiteenlopende kunstwerken, die kunnen worden verhuurd of verkocht. Regelmatig werken en exposeren kunstenaars aan het Moleneind 22. Daardoor is er steeds weer iets nieuws te beleven.
Jeen en Rika zijn trots op hun service. Het is voor hen regel om kunst bij de klant thuis uit te leveren, op te hangen of om te ruilen.
Het lidmaatschap van Art-Frame vinden Jeen en Rika van belang om in contact te komen met collega’s in het land. In samenwerking kunnen we het vak promoten en waar nodig een vuist maken tegen overheid en/of leveranciers. Daarnaast kunnen we van elkaar leren door het uitwisselen van vakinformatie.

Moment a.u.b