Alkema Lijstenmakerij wint prestigieuze prijs

 

Onze leden Krista Pieters van Lijstenmakerij Harderwijk en Geertjan Alkema van Alkema Lijstenmakerij hebben dit jaar meegedaan aan de lijstenmakerswedstrijd uitgeschreven door het Fine Art Trade Guild.

 

Onder de deelnemende lijstenmakers waren twee prijzen te verdelen. De Best Mount Design Award is de prijs voor de meest creatieve en bijzondere inlijsting en passe-partout van een aan elke deelnemer toegestuurde identieke prent. De andere prijs is de Guild Challenge Framing Award, die wordt uitgereikt voor uitmuntend technisch en creatief vakmanschap.

 

Het thema van de wedstrijd van 2017 was ‘Magical Mystery Tour’,  vanwege het 50 jaar geleden uitgebrachte gelijknamige album van de Beatles.

 

In de twee categorieën werden door de vakjury respectievelijk vijf en zes inzendingen genomineerd die voor het winnen van de Award in aanmerking kwamen. Krista en Geertjan hoorden begin april dat zij voor de Awards tot de kleine groep van finalisten behoorden. Een prestatie om trots op te zijn en zeker een felicitatie waard.

 

Op 13 mei j.l. was de prijsuitreiking in Stradford upon Avon in Engeland tijdens het jaarlijkse gala van de Art & Framing Industry Awards. Als kers op de taart won Geertjan Alkema uit Schijndel de Guild Challenge Framing Award 2017. Hij mocht de award ontvangen uit handen van Ian Kenny, de ‘Master of the Guild’.