Deze maand in beeld

Emile Peulen

Inlijsterij Betzel.Biz
Veldenseweg 62
5914 ST Venlo
Van huis uit is Emile Peulen, eigenaar van Inlijsterij Betzel.Biz, meubelmaker en modelmaker. Daarnaast heeft hij 15 jaar in de transport en logistics sector gewerkt. Volgens hem iets geheel anders maar ook een sector met charme. Door de crisis die in Nederland een jaar of 5 geleden begon, werd de logistieke sector zwaar getroffen. “Ik kon op zoek naar een nieuwe baan en hoorde bij toeval over een lijstenmakerij die ter overname aan werd geboden. Een gesprek met de toenmalige eigenaar gaf mij een zeer goed gevoel en na een goede inwerkregeling besloot ik de zaak over te nemen.” aldus Emile. Inlijsterij Betzel.Biz bestaat dit jaar 35 jaar en Emile is sinds januari 2010 eigenaar. Door goed aan de weg te timmeren wil hij zijn bedrijf bekendheid geven.
Emile leerde het vak van lijstenmaker uit eerste hand van zijn voorganger. Daarnaast heeft hij veel kennis in huis door zijn opleiding als meubel- en modelmaker. De specialisatie van Emile ligt bij het helpen van zijn klanten. Hij zegt daarover te merken dat zijn klanten het prettig vinden als hij ze van voldoende informatie kan voorzien zodat ze zelf de juiste keuzes kunnen maken.
Emile Peulen
Emile vindt het leuk verdiepte inlijstingen te maken. Naast het inlijsten haalt hij voldoening uit het
“managen” van zijn eigen bedrijf. Want ook daar ben je voldoende tijd mee zoet als zelfstandig ondernemer. Je moet van vele markten thuis zijn. Je bent in eerste instantie bezig met je ambacht, daarin moet je de nodige vaardigheden bezitten en secuur kunnen werken. Daarnaast ben je bezig met je klanten, maar ook de administratie moet gebeuren en je bent bezig met het bedenken van nieuwe dingen.
Op de vraag naar zijn opmerkelijkste inlijsting reageert hij met: “Een navelstreng”… Geboorte is één van de vele emotionele inlijstthema’s en leidt soms tot bijzondere gesprekken. Dat soort momenten maakt het vak persoonlijk en dat is wat Emile aanspreekt.
Kansen voor zijn lijstenmakerij ziet Emile in uitbreiding van zijn werkgebied, o.a. door de zakelijke markt meer te gaan bedienen. Ook wil hij meer uitbreiden naar kunst. Momenteel is Inlijsterij Betzel.Biz vooral gericht op de consumentenmarkt. De grootste bedreiging ziet hij in de kwaliteitsvervaging van inlijstwerk. Hij is lid geworden van Art-Frame omdat hij van mening is dat Art-Frame bijdraagt aan een stukje verbetering van de branche. Daarnaast wil hij gebruik maken van de goede tips en adviezen vanuit de vereniging om zijn eigen ondernemerschap te verbeteren.
Emile is ondertussen zelf bestuurslid cq. woordvoerder van Art-Frame. Een taak die veel voldoening geeft. Als groep willen de lijstenmakers bereiken dat het inlijsten op de kaart blijft. Zo’n mooi ambacht mag toch niet verloren gaan.

Moment a.u.b